CARINAS HAGKOMPISAR

Någon önskade lite information om Carinas hag-/stallkompisar.


• ISKRA
Ett åttaårigt sto som ägs utav Frida. Iskra är väldigt social i hagen och nästan alltid först fram för att hälsa.
Hon har tävligt lite i hoppning och är väldigt duktig i det. Hon kan se aggressiv ut i boxen men det beror lite på stofasoner och att hon är lite understimulerad vilket har lett till att hon har börjat väva lite, hon behöver bli ompysslad lite oftare. Iskra har tyvärr fått kotledsinflamation i båda frambenen och har tredje gradens hälta. Dock tror jag att hon håller på att tillfriskna men jag är inte säker, och blir hon inte bättre så måste dem ta bort henne. Det vore otroligt synd för det är superfin häst med massor av potential!


CHIQUITA •
Chiccan är ett åttaorigt fullblodssto som ägs utav Angelica som har haft henne under ett par års tid. Chiquita r väldigt snäll att ha och göra med, men kan bli stoig och sätta sig emot när man rider. Chiccan har inte alltid haft det lätt i sitt liv. Angelica lämnade ut henne på foder och där blev hon inte rätt behandlad (ska inte gå in på detaljer) så Angelica fick ta hem henne igen. Sedan när hon blivit bra igen så skulle hon lämnas ut på foder till en annan familj men även där gick allting fel. Så nu är hon tillbaka hos Angelica och har lidit av flera stresssymptom som nu är borta. Dock är hon ganska klantig och ömtålig så hon skadar sig lätt och håller inte för så hård ridning även om hon är ganska utbildad och kan mycket. Nu rids och sköts hon av sin medryttare Emma som har fått henne på fötter igen efter sin senaste fodervärd kan man säga och Emma ska ta Chiquita på foder för ev. senare köp i höst. Nu kan hon iallafall inte hamna hos en galen fodervärd.


GILBERT
(har inga bra bilder på Gilbert tyvärr) Gibbe är en nordiskorsning på 4 eller 5 år som också ägs utav Angelica. Angelica tog över honom för att han hade vrit för higstig med sin förra ägare och hon hade blivit rädd för honom. Man kan säga att Angelica har utbildat/ridit in Gilbert och nu är han jättefin! Otroligt snäll att hålla på med men kan bli lite bångstyrig ibland och är väldigt feg. Gibbe är elak mot ston och får därför gå i en egen hage bredvid för att han inte ska vara elak. Det är tänkt att han ska bli en fin tävlingshäst och det verkar gå framåt.

Love, Matilda

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback